Tilbud & kampanjer

Sommer for hele familien

Et steinkast unna der du bor ligger Lillehammer og Gudbrandsdalen og bare venter med eventyrlige opplevelser og attraksjoner for barnefamilier.

Lillehammer og Gudbrandsdalen satser stort på opplevelser for barnefamilier og legger til rette for at du kan skape gode minner sammen med hele familien. Derfor presenterer vi din guide til de beste opplevelsene og attraksjoner som finnes for barnefamilier i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Velkommen til Sommereventyret Lillehammer!

1. Familieparker og lekeland

hunderfossen familiepark

Foto: Esben Haakenstad

Hunderfossen Familiepark er blant de største familieparkene i Norge. Hunderfossen Familiepark er som et stort eventyr. Her finner du blant annet Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Ivo Caprinos Eventyrgrotte, Trollfallet og ikke minst den spennende kveldsforestillingen «Trollnatt» hvor trollene våkner til liv. Bare noen meter unna Hunderfossen Familiepark, finner du idylliske «Barnas Gård» hvor små og store kan kose seg sammen med dyrene.

Lilleputthammer Familiepark er «den lille byen med det store hjertet». Her kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola’s froskehopp. De kan boltre seg i aktiviteter, og i Barnas Bokby kan de bli med på lesestund. Det spilles teater og show flere ganger daglig i den lille byen! Nærmeste nabo til Lilleputhammer er Hafjell Lekeland, et av Norges største innendørs lekeland. Her kan barna boltre seg fritt!

2. Badeland og badeplasser

Jorekstad fritidsbad vannsklie

Foto: Jorekstad Fritidsbad

Lillehammer og Gudbrandsdalen har massevis av moro å by på for barnefamilier, både innendørs så vel som utendørs. Og hva er vel mer moro enn en dag på et av våre badeland? Barna dine vil garantert ikke kjede seg – å bade er gøy for hele familien!

3. Tøffe sommeraktiviteter for barn og ungdom

hjulbob lillehammer

Foto: Visit Lillehammer

Drømmer barna dine om å bli med på en ekte bobtur og suse nedover en trasé hvor hastigheten kan kommer opp i 100 km/t? Drømmer de om luftige svev og kiling i magen mens de suser utfor sykkelstiene med svinger, kuler og hopp? Dersom svaret er ja, så er du på rett plass!

Hjulbob er den mest populære aktiviteten blant de eldste barna. Du er garantert et aldri så lite adrenalin-kick! Downhill passer godt både for den som ønsker å svinge og leke seg nedover bakken, eller for den som ønsker mer luft under hjulene. Fantastiske omgivelser, og nivåer som passer for alle, gjør downhill til noe hele familien kan gjøre sammen. De minste syklene passer allerede fra 8 år.

4. Barnas museum

Foto: Jørgen Skaug

Foto: Jørgen Skaug

Barn og ungdom elsker å gå på museum, og barnefamilier elsker å ta dem med på museum i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Når vi spør hvorfor, er det ett svar som går igjen: Hele familien lærer kulturhistorie og har det gøy samtidig!

Maihaugen på Lillehammer er et av de største museene i Norge – et levende museum som byr på både kulturopplevelser og familieaktiviteter.

5. Gårds- og seteropplevelser

Barnas Gård Hunderfossen Familiepark

Foto: Barnas Gård

Elsker barna dine dyr, og drømmer om å få være med på å mate og kose med dyrene?

I Lillehammer og Gudbrandsdalen er dyrene og gården en stor del av hverdagen. Her har du mulighet til å mate lammene, sprette rundt med geitene eller kjenne varmen fra en kanin i fanget.

På idylliske Barnas Gård kan små og store kose seg sammen med dyrene. Her kan dere dere mate sauene og geitene, vandre sammen hjortene og kose med kaninene. Snik dere inn på reven og lamaene, eller hopp i høyet.

6. Fotturer for familien

Nevelstuen på toppen av Nevelfjell

Foto: Wikipedia

Opplev den spektakulære naturen med vandring.

Eventyrlystne ungdommer prøver seg gjerne på de litt lengre turene, som toppturen til Nevelfjell. Men turen trenger ikke være så veldig lang og vanskelig, den kan være like fin for det.

For barnefamilier finnes en rekke muligheter for fine og anbefalte fotturer i lett terreng både på fjellet og i skogen. Sjusjøen rundt er en perfekt tur for de litt mindre barna. God tur!

7. Sykkeltur med familien

Hafjell Bike Park

Foto: Hafjell Bike Park

Å sykle i skogs- eller fjellterreng er morsomt og spennende for barna. Her finnes flott sykkelterreng både for nybegynnere og de litt mer erfarne. På Hafjell, Skeikampen og Sjusjøen kan dere leie sykkel. Her finnes det flere tilrettelagte turer for familier i lett fjellterreng.

8. Kano og kajakk

Kanoutleie på Kroken Lillehammer

Foto: DNT Lillehammer

Å padle er en familievennlig idyll og en flott måte å utforske naturen på, både for store og små. I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Padling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. En fin og avslappende aktivitet for barnefamilier.

9. Innendørs moro

Lekeland Hafjell Lillehammer

Foto: Lekeland Hafjell

Når man er på ferie med barn er det kjekt å ha noe å gjøre, uansett vær og vind. Skulle den norske sommeren spøke litt med sola, så fortvil ikke, her er det massevis av tilbud under tak!

Ønsker du, bokstavlig talt, å hoppe i det, så kan regionen tilby to flotte fritidsbad/badeland med sklier, stupetårn og masse moro både på Jorekstad Fritidsbad og i Fron Badeland! I Hafjell, ved siden av Lilleputthammer, ligger Lekeland Hafjell. I Hunderfossen Familiepark, finner du hele 7000 m2 attraksjoner under tak!

Del Mølla med venner