Lillehammer og Gudbrandsdalen satser stort på opplevelser for barnefamilier og legger til rette for at du kan skape gode minner sammen med hele familien. Bo på Mølla Hotell og opplev vintereventyret på Lillehammer!

1. Langrennstur med hele familien

Eventyrlystne ungdommer prøver seg gjerne på de litt lengre langrennsturene, som toppturen til Nevelfjell. Men skituren trenger ikke være så veldig lang og vanskelig, den kan være like fin for det. Sjusjøen rundt er en perfekt langrennstur for de litt mindre barna og førstegangs skiløpere. Men selv om løypa er flat og godt preparert med enkelte slake utforkjøringer, er det lurt å la barna bestemme tempoet. God tur!

Her er noen forslag til langrennsturer for barnefamilier: Langrennstur med hele familien! 

 

2. Alpint og snowboard for barn og ungdom

Lillehammer og Gudbrandsdalen har fire alpinanlegg med store områder kun for barn. Kvitfjell Alpinanlegg har to barneområder og park på begge sider av fjellet. Hafjell Alpinsenter har to barneområder, et i dalstasjonen og ett oppe på Mosetoppen. Barneområdet i dalstasjonen er perfekt for nybegynnere og de minste barna.

Her finner du alpinanlegg med områder for barn: Alpint og snowboard for barn!

 

3. Hundekjøring med hele familien

Drømmer du om å ta med deg hele familien på noe annerledes og eksotisk? Hva med å suse innover fjellet og gjennom skog bak et entusiastisk hundespann? Kjenner du at det krible litt av spenning på vegne av deg selv og resten av familien?

Det finnes flere aktører som tilbyr hundekjøring for barnefamilier i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Sjusjøen Husky Tours er en av operatørene som tar med deg og din familie på tur inn i det vakre fjellandskapet i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Barna kan til og med få prøve seg som hundekjører. Når lyden av ivrige og forventningsfulle hunder fyller luften, er det huskyer og Alaska Malamutes som bare venter på å få ta deg med på en tur. En mer annerledes og eksotisk måten å oppleve naturen på får du ikke.

Her er turer med hundespann som barna dine garantert vil elske: Hundekjøring med hele familien.

 

4. Eventyrlige opplevelser med hest og slede

Det finnes ikke noe mer eventyrlig enn kanefart en vakker vinternatt. Bare lyden av dombjeller når sterke hester drar deg gjennom det vakre vinterlandskapet og titusener av stjerner som lyser fra en klar stjernehimmel, er et eventyr i seg selv.

I Hunderfossen Vinterpark er kanefart en av de mest populære aktivitetene. Når mørket har senket seg og trollene er våknet, kan du ta med deg hele familien på tur med helst og slede i vinterparken. Når du sitter innpakket i myke skinnfeller dypt nede i sleden sammen med resten av familien, da er det bare å nyte atmosfæren i den stemningsfulle vinterparken. Den eventyrlige aftenen avsluttes med fyrverkeri!

Her er en liste over tilbydere av kanefart for barnefamilier: Eventyrlige opplevelser med hest og slede.

 

5. Familieparker

Hunderfossen og Lilleputthammer familiepark er begge blant de største familieparkene i Norge.

Hunderfossen Vinterpark er som et stort eventyr. Her finner du blant annet Eventyrslottet, Ivo Caprinos Eventyrgrotte, Trollfallet og den spennende Trollskogen med heksefest. Lilleputthammer familiepark inviterer til god gammeldags vinterstemning i Skomakergata. Det er skøyteis i bumpebåtbassenget, nostalgikarusell, aking, lesestund og overraskelser som garantert vil skape gode minner.

Les mer om vinteråpne familieparker og attraksjoner i Lillehammer og Gudbrandsdalen: Familieparker og attraksjoner.

 

6. Tøffe vinteraktiviteter for barn og ungdom

Drømmer barna dine om å suse nedover en preparerte trase på kjelke, bli med på en ekte bobtur, eller suse nedover en isbelagt trase på en bobraft hvor hastigheten kan kommer opp i 100 km/t? Dersom svaret er ja, så er du på rett plass!

Bobrafting er den mest populære utendørsaktiviteten blant de eldste barna. Bobraften har plass til 5-6 passasjerer og kan komme opp i en hastighet på 100 km/t. Dette gir et trykk på 3G på kroppen og du er garantert et aldri så lite adrenalin-kick! Aldersgrense 10 år med foresatt, 12 år uten foresatt.

Her er tøffe opplevelser for barn og ungdom: Tøffe opplevelser for barn og ungdom.

 

7. Med truger og skøyter på bena

Aktiviteter som skøyter og truger er begge kjempefine familieaktivitet og passer for alle aldersgrupper. Til og med barn helt ned i femårsalderen kan ha stor glede av å være med på skøytebanen eller på tur med truger.

Truger kan du bruke over alt hvor det er snø, også på kortere turer rundt hytta. Du kan leie truger på Skeikampen Skiskole, for å ta med resten av familien på en guidet tur i nærområdet. De har dyktige instruktører, som vil gi deg en best mulig opplevelse ute i den friske vinterlufta

Aktiviteter ute i frisk luft: Med truger og skøyter på bena. 

 

8. Badeland og lekeland

Det finnes både utendørs og innendørs badeland- og lekeland i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Lekeland Hafjell er et av Norges største innendørs lekeland og alle barns drøm. Her kan barn mellom 0 til 12 år kose seg med sklier, hinderløyper, ballbinger, spøkelsesrom, klatrevegg og mye mer. Det er verdt å merke seg at Lekeland Hafjell har en egne avdelinger tilpasset barn i alderen 0-3 år og 2-4 år.

Her er flere innendørs aktiviteter i Lillehammer og Gudbrandsdalen: Badeland og lekeland.

 

9. Barnas museum

Barn og ungdom elsker å gå på museum, og barnefamilier elsker å ta dem med på museum i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Når vi spør hvorfor, er det ett svar som går igjen: Hele familien lærer kulturhistorie og har det gøy samtidig!

Maihaugen på Lillehammer er et av de største museene i Norge – et levende museum som byr på både kulturopplevelser og familieaktiviteter.

Her er flere kulturelle opplevelser som barna garantert vil elske: Barnas museum.

Sjekk ut topp 5 for de minste, mellomste og største barna:

anbefaltfordeminsteanbefaltfordemellomsteanbefaltfordestorste3

Weekend tilbud

Kr 595,-

Per person i dobeltromKr 350,- i enkeltromstillegg

Kr 375,- per ekstraseng per natt